Wednesday, January 13, 2010

Seperti dulu~


Alhamdulillah, aku rasa senang sangat bila dikelilingi kawan-kawan di sini. Lebih-lebih lagi bila berada jauh dari keluarga. Cuma aku agak terasa pasal suatu perkara ni. Sebenarnya hamba Allah ni cuma hendak bergurau, tapi aku yang terasa lebih. Aku yang terlalu emosi dan mengikut perasaan.

Satu petang, dalam tram, aku dan hamba Allah ni berbual-bual. Kemudian ada kami sentuh cerita pasal elaun. Aku buat kenyataan yang budak yang buat persediaan dari KSP selalu dapat elaun lambat. Kemudian, hamba Allah ni cakap.."Korang kena sedar, korang cuma second intake jer~ Haha..." Aku tahu, dia memang cuma nak bergurau. Tapi macam aku kata tadi, memang aku yang terlebih emosi.

Serta merta aku teringat semula semua kenangan di Kolej Shahputra dulu. Secara jujur, banyak sangat pengalaman manis di sana (walaupun persediaan tak sampai 3 bulan!). Kenyataan hamba Allah ni tadi buat aku mengharapkan budak yang buat persediaan di KSP dihantar belajar di suatu tempat yang lain. Yang pasti, jauh dari budak persediaan lain...Supaya cuma kami sahaja yang berada di situ dan tak perlu bercampur dengan budak lain.

Kat KSP memang best. Pernah pergi Pantai Sepat ramai-ramai, pergi JomHeboh kat Kuantan pun macam rombongan. Lepas tu keluar malam-malam lepak kedai burger kat taman permainan, kalau tak pun, lepak kat D'Rozek ataupun Anis Sup Utara..Kalau yang kaya sikit, boleh la lepak-lepak di Secret Recipe. Mak Cik Lanugah pun suka kita pindah situ, bertambah income die..Haha..Lepas tu jogging ramai-ramai pun best jugak. Haih~ Semua best la!! Kat Kolej pun best, kalau masuk kelas pun belajar happy. Kalau tak nak masuk kelas, lepas cafe sudah~ Haha..Best2x...

Lepas tu, aku perasan sangat yang kawan-kawan pun berubah sekarang ni. Kalau kat KSP, si A rapat dengan si B. Tapi kat sini, si A rapat dengan si C, si B pulak kawan dengan orang lain. Nape jadi macam ni? Tak kisah la. Masing-masing punya pendapat. Aku nak cuba jadi seperti dulu. Diam seperti di KSP dulu~

8 comments:

hanif hafiz said...

khari..silap tu..
ani sup utara..

klu bosan2 g tgk maknyah kt ambank..

klu bosan2 ckp kt ustad harini xde mood nk blja..

klu bosan2 g jln megamall..east coast mall..men boling..shoping2

dulu sme org tumpang nek kte viva..tp xde sorg pun bayar..sedeyhnye.. ;p

khairi said...

huhu..sori abu..tertulis anis plak. hehe..yup, sume2 tu best la..

aku tk tumpg la keta ko..haha

Anonymous said...

coment abu buat sume yg mmbaca ingat bahawa bdak2 ksp nie terlampau leka n xseyes dlam study plus malas study...apa yg diingatkan hanyalah enjoy...padahal bnyak je ag bnda yg kite dh buat...bagilah contoh yg nmpak kite ade smangat persahabatan yg tinggi...!!!!!!!
sume org memerlukan perubahan..kalau kite brkawan dgan si A...mayb kite dpat sedikit sbanyak pengetahuan dari si A...kalu kite brkwan dgan si B lak,may si B menunjuk kite ke arah mendapat keredhaanNYA...berkwan biarlah berjuta2 agar kite dpat memanfaatkan dripada pengajaran kite dlam berkwan(bkan bermakan nk take advantage tau..!!)kalu stick pda kwan yg sorang,smpai kite jarang ambik kesah kwan2 kite di sekeliling..mayb kalu dya dh xrapat dgan kwan dia yg lama,mane la kite nak tau,dia sntiasa mendoakan kwan nyer tu..bak kata perpatah...JAUH DI MATA SENTIASA DEKAT DI HATI
p/s:bnyak lak tulis..hehe

hanif hafiz said...

giler ah..spe anon kt bawah ni..
aku ckp je okeh..name pun komen...haiszz

khairi said...

to anynomous =
huh? ni budak ksp gak ke? Entah la.Tapi budak dr persediaan lain pun kenalah jaga hati budak second intake macam kami ni. Jangan cakap ikut sedap lepas mulut je kan?

to abu=
Rilek abu, anonymous itu cuma memberi komen. Nama pun komen. Haiszz!

hanif hafiz said...

aku rilex la ni..no hal la..

Anonymous said...

saye anon 2..xde kene mngene ngn yg d atas tu ye...

well..sy xbace post tu sapai hbs..sy bace part last sesikit je..

papepun..pndpt sylah..kite lg mengenali org tu bile kite dok lame ngn dy..n mcm sy gak..sy x expect kwn2 sy *sy ksp gak* bkn sy r tapi..maybe sy jglah..ramai je yg dah xleh hang ngn org lame..melekat ngn org laen je..tp tulah hakikat..kite xdok same ngn org tu kite xkenal dy..same lah mase kite skola2 sek.men.keb and sek.keb. ..kite kwn di kelas..xsame ngn bile kite dok asrama..roomate n hosmate dy..

tyme tulah kite kenal belang dan taring dan daging dy..wpun xbyk..kite knl org tu sedikit sebanyak..jd dr situ gaklah ramai yg bersame dgn kite dan owg len~..

sy kdg2 sedeyh gaklah bile situasi ni blaku ngn certain org yg sy syg tp siapa kita nak halang dia berkawan..dia bukan ade pape ikatan ngn kite pun bahkan dy bukan adek bradek kite..

tp satu yang sy peganglah..kawan dgn semua org..sbb dr situ kite akan dapat byk teladan dan sempadan dan kite secara tak langsung juge bertambah matang *utk topic matang anda*

kwn dgn semua org..jgn bermusuh..tazkirah pendek dr saye..kite xde hak nak benci org,kalo kite nak benci org,tanye solan ni kat diri sniri..die ni zalim cam firaun ke?pikir2 kan lah

tapi tu lah..semua org x sama..dr banyak segi..bahkan..pemikiran saya pun xsama dgn anda..jadi..ungkapan saya ni..anda leh buat juadah otaklah..utk difikirkan.mane yg mampu dan terasa baek..boleh dijadikan amalan =D

balek pade topik tadi..tapi saya rase xsemua yg macam tu..wpun xbersama..bile ade function..kami mampo kembali ke zaman2 dlu *mesra sokmo*

mende yg paleng menarik adalah bila kami mengimbau kembali kenanngn bagaimana kami kenal satu sama laen, mende2 yg berlaku yg membuatkan kami berkawan..events2 yg menarik diwaktu dlu cam g balok ke..g btn ke..dok kat taman polo ke..dok kat alam perdana ke..malam annual dinner tu ke..yg ade hungga bungga tuh *HAHAHAHAHHA* hebat betol bob dan shauki =P dan pelbagai lagi..

kenangn tu menjadikan hisup ini lebih menarik..percayalah..lagpun..kalau kite xbersame ngn kawan kite slalu..xsemestinya kite xkawan..pd saya jugalah..biarlah org x igt sy..as long as sy boleh igt mereka pown dah cukop..wpun kdg2 suffer sbb kite cam xde dlm hidup kawan kita =D

Anonymous said...

knape sec intake dipertikaikan???padahal kite same je di mate pihak mara kn???elaun pn sme...!!!!!!so yg sec intake tu xyahlah sensitif sgat n yg 1st intake tu xyahla bngga sgat...kdang2 yg sec intake produce student cemerlang...pikirkanlah....betul kata si anon 2 n anon 1..mayb cre penyampaiannya btkan org slah anngap....