Sunday, February 28, 2010

Conteng Sinai

Alhamdulillah, baru pulang dari Sinai dengan selamat. Ada beberapa perkara yang aku nak conteng pasal Sinai.

1. Sejuk gila kat puncak gunung. Menyesal jadi antara orang yang terawal sampai. Kaki tangan semua dah beku.

2. Rasa tak percaya dah naik 2000 meter lebih. Sebelum ni cuma naik Gunung Datuk di Negeri Sembilan. Cuma 1500 meter lebih. Lepas ni nak naik gunung apa pulak ye?

3. Aku tak ambil hati langsung dengan Ustaz Imran. Lagipun aku cuma anggap itu satu gurauan. Jadi, Ustaz Imran tak perlu minta maaf sebenarnya.

4. Seronok gila dapat berbasikal di kawasan penginapan kat Dahab. Dah la aku nyaris-nyaris nak terlanggar anjing. Nasib baik sempat brek.

5. Petang tu aku tak dapat ikut snorkelling sebab aku tak berapa sihat. Bukan sebab aku takut air laut okey~

6. Tak puas hati bila ada Tour Guider tu cakap yang gereja di puncak gunung tu dibina seratus tahun lebih lama berbanding masjid Jabal Musa tu.

7. Tak puas hati jalan-jalan tanpa sebuah kamera. Tapi itu letak tepi. Yang penting dapat tengok peninggalan sejarah tu. Kagum dengan Nabi Musa A.S

8. Kat Sinai, aku dapat tahu yang ramai orang tak suka blog aku. Thanks for informing.

9. Seronok jumpa kawan Malaysia dari Mannipal,India..iaitu Amin~ Besides, I make friends with some of the Indonesian tourists there. Unfortunately, we're not in the same religion. Just realised that when they crossed themselves just a moment after reaching the top of the mountain.

10. Kalau orang ajak pergi lagi, aku mungkin akan pergi. Tapi bukan dalam setahun dua ni.

11. Tak sangka boleh main salji di Gunung Sinai.

12. Pergi Sinai bukan semata untuk suka-suka/bercuti macam orang kaya ; just want to go to the pool , Dahab beach and having fun etc. At least I've got something from there.

Banyak lagi..tapi yang ni je aku ingat buat masa ni. Salam~

5 comments:

kepalakotak said...

kau patut tgk puncak tu masa x ada salji. kalau ko tau, ko xnk main salji atas tu.

merpatiputih said...

salji??
jeles seyh =)

khairi said...

AminH :
eh? kenapa? Beritahu la....

Merpatiputih :
So, pergi la Sinai!

ammar lorh said...

salam...
hahaha
nice khairi....
anda berjaya!...
yeay!
:)
amin...akoo tau nape
ko yg wat port nak buang air kat tmpt salji tukan..
haha
tu yg keras smcm
:))))))

khairi said...

LOL...kalo ade yg buang air kat salji tu, mesti la cair. Kan air tu panas. haha~