Tuesday, March 16, 2010

Bunga bukan Sekuntum

Haih~ Tak sangka, walaupun lelaki zaman sekarang ni lebih sedikit berbanding wanita, tetapi ada juga kaum lelaki yang berebut-rebut mahukan seorang perempuan. Kalau berebut je aku tak kisah sebab itu dikira persaingan, tapi ni siap nak putus tali persahabatan sebab kawan rapat pun minat orang yang sama!

It's ok if you're already her boyfriend/ already in relationship with her, but the problem is....you are just having a daydream! Jumpa dia pun kau tak pernah, inikan pula nak luah isi hati kat dia. Lepas tu, boleh pulak nak halang-halang orang lain dari menyimpan perasaan kat dia? Haih...Now it's my turn to say this " Grow up for God sake!". Bunga bukan sekuntumlah! Kita ni kumbang yang hampir pupus. Tak payah la nak berebut mahukan bunga yang sama! Ada banyak lagi bunga yang lain menanti! Lebih-lebih lagi kita ni kumbang yang high class, doktor lagi...Takkan la orang tak nak kot?


Ini tidak. Bila dapat tahu je ada orang lain yang menyimpan perasaan kat si dia, mulalah nak emosional macam orang frust putus cinta. Lepas tu sibuk nak mencari orang yang nak bersaing tu. Bila disiasat rupanya kawan sendiri? Mulalah putus sahabat. Isy~ Tak elok la macam tu.

If you think that you're good enough and deserve to get her, so why don't you let the other to compete with you? Takut kalah? Huh~ Loser gila kau! Kalau betul kau layak untuk dia, pasti dia akan pilih kau nanti. Kalau dia tak pilih kau? Maksudnya kau tak layaklah! Jadi, tak payah sibuk-sibuk nak halang persaingan tu. Lagipun, you can't force her to like you. Let she choose by herself.

Haih...tak sangka, aku pun pelik. Kenapalah dua orang sahabat karib ni bergaduh. Rupanya pasal awek je. Ok, ni aku nak nasihat sikit... Now, just keep on studying and get the best pointer you can have. Barulah boleh bukak mata dia. Sekarang ni, belajar je. Tak payah sibuk-sibuk fikir pasal jodoh lagi ok? Kalau jodoh tak ke mana, akan adanya nanti. InsyaAllah~Jangan bergaduh dah ye?

p/s : bunga bukan sekuntum. Zaman sekarang ni bunga yang patut cari kumbang. Haha~

8 comments:

FarHAnAhMohAMAd said...

erm....sape la bunga yang direbut2 tuuu??

Nisaku said...

walaupon ko suka delete post & kdg2 emosional, tapi what u write is sincere & straightforward. Tak berlapik2.

I like this post.

fiDa yO said...

siapakah?hehehhe

khairi said...

Farhana=
Huhu..rahsia~ Tapi bukan aku yg berebut okay? haha

nisa =
hehe...pasni nak delete post lagi

fida=
sape yg suka dok depan dan jawab soalan professor macam fida. haha

hanif hafiz said...

khairi, kami xgadoh pun..tp mmg die suke carik pasal..
;p

khairi said...

Dilarang perasan d blog ini~

plankton said...

he3..macam kanak2..

xmo gado2 la~~ klo da ssh sgt...

cakap jew kat aku..meh nk tolong kenen kn..kasi satu sorang baru x berebut..:P~~

Hazwani said...

macam menakutkan je~huhu....