Wednesday, September 1, 2010

Lari Dari Masalah??

Habis exam final hari tu 26 July. Tapi aku terus ambil tiket balik pada 27 July. Kenapa aku tetibe tukar tiket ye? Senang je jawapan die. Sebab aku ada masalah kat Mesir. Masalah tu memang besar giler la sampai aku tak boleh tulis kat sini. Malah orang-orang yang rapat dengan aku kat Mesir pun tak tahu ape masalah aku.

Masalah tu nampak remeh tapi besar gile sebenarnya. Just can give all of you the clue ; friendship problem. Aku malas nak bertahan lama-lama dengan masalah tu, jadi aku pun buat keputusan untuk balik Malaysia lebih awal.

Tapi setibanya di Malaysia, masalah lain pulak timbul. Lebih besar pula tu. Family problem. Siap ada kena turun naik mahkamah lagi. Masalah adik beradik lain, tapi secara tak langsung terlibat sama untuk fikir jalan penyelesaian masalah.

Saat tu, aku rasa macam tak sabar nak balik Mesir semula. Tak sabar nak lari dari masalah kat Malaysia ni. Tapi, kalau aku balik Mesir nanti, masalah yang aku tinggal kat Mesir tu akan datang semula kacau aku. Haih~ Memang kenyataannya aku tak akan boleh lari dari masalah la..

Post ni berbentuk macam diari sikit kan? Tak kisah la..Aku memang nak cari tempat untuk luahkan masalah ni. Mana lagi? Blog la!! Kalau korang agak menyampah baca blog aku yang berunsur diari ni, sila la ke blog lain yang jauh lebih menarik dan berilmiah dari blog ni. Sekian~

p/s : Kat mana-mana pun ada masalah

6 comments:

hanif hafiz said...

berkali2 kukatakan, tak suka tak perlu baca..selamat hari jadi

Anis Amirah Nawawi said...

yang penting, jangan lari dari masalah.. kompem tak selesai sampai kesudah punyala!

Anonymous said...

:(

kadang-kadang mesir jadi lagi bes bile memikirkn kat sana kite ngan member je, tak susah2 ngan family.
start family baru jom.

khairi malik said...

abu = hehe..tq abu for the wish

anis = tu la..pas ni tk mau lari dari masalah da la..

anon = start family baru? hurm~

flip flop said...

start family baru???
ermm, keri, calon dah ada
apa tunggu lagi...

khairi malik said...

flip flop ni kudus ke afiq karim? huhu