Sunday, November 7, 2010

Takut Naik Motor

Dah banyak kali. Amar Afi nak tumpangkan motor. Tapi aku tak nak.
Abe pun ada ajak. Tapi aku tolak.
Shauki pun ada ajak, tapi aku tak berani.
Sampai semua tanya, kenapa takut eh?

Okeh, ini bermula satu cerita. Aiceh....Tak yah la cerita. Ni ada la reason dia.

1. Kat area rumah aku kat Jengka tu banyak je orang yang merempit sana-sini. So, pernah dah banyak kali tengok orang eksiden depan mata. Ada sekali tu, anak saudara sendiri eksiden sebab terlanggar jeep. Alhamdulillah, nasib baik selamat.

2. Kaki aku pernah tersangkut dalam lidi motor, kat tayar motor. Waktu tu pertengahan bulan ramadan, waktu aku darjah 3. Aku ingat lagi, aku kena 14 jahitan. Doktor tak bagi bius/anaesthetic sebab doktor cakap takut aku tertidur terus buat selama-lamanya. Sampaikan bila aku rasa nak tidur waktu doktor nak jahit kaki aku tu, ayah aku tampar kuat2 suruh aku stay wake up.

3. Raya haji hari tu aku jatuh motor depan rumah Mat Top. Tahniah di situ! Sangat malu. Aku bawak motor dah slow dah tapi still jatuh. Tak paham aku.

4. Lalu lintas kat Mesir yang sangat mengerikan. Risau juga kalau ada perkara yang tak diingini berlaku.

Okeh, sekian saja entri saya pada kali ini. Saya lebih rela jalan kaki dari naik motor walaupun saya sudah lambat untuk ke kelas.

p/s : Aku takut naik tremco sebab aku tak reti nak cakap , Ala gambi' ya usto". Haha

4 comments:

Anis Amirah Nawawi said...

kau sume pun nak takut -.-'

takde suara said...

takde komen pasal entri atas, tp berminat pasal takut naik trenco. hehe

saye pon tensen gak nak naik trenco, lg2 ble kene dok belakang skali. kalau nak berenti kene jerit. saye malas sket nk jerit2 nih.

tp sekarang dh ade solution. sebut je 'ala gambi. kalau nak ayat cm mesra sker, 'ala gambi law samakht dengan yakinye. insya Allah kheir. hehe

khairi malik said...

anis = aku dah takut nak keluar dgn kau. nanti ade org jeles

tak ada suara = takde suara tkpe, tpi kenapa xde nama??
Haha..smpai skrg ana still tk reti naik tremco sorg2

ammar Lorh.... said...

khairi....hehe
yeay!
nama aku da masuk blog kau...hahaha
lolz....
xpe2...pasni aku bawak kau naik ferry ea....hehe...
selamat raya aji!;)