Saturday, December 18, 2010

Jom Tolong Kawan Kita Ni~

Ok, tadi aku ym dengan kawan aku di Malaysia. Dia ni tengah study Nursing di KLMU, KL. Dia ni lelaki. Dia menyewa di sebuah kondominium di sebuah rumah di KL. Housemate dia ada 12 orang semua sekali. Baiklah, sekarang ni kawan aku ada masalah. Masalahnya ialah, HOUSEMATE DIA SUKA BAWAK BALIK PEREMPUAN BALIK KE RUMAH!! Ha..Malas nak cakap banyak, ni aku copy paste perbualan aku dengan dia melalui ym.


Aku chat dengan dia baru je lagi. Waktu Egypt kul 4.30 petg. Tarikh : 18 Disember 2010.
..........
khairimalik: la...
khairimalik: so, kau tgal kt situ dgn spe?

rosdaanodan: mase teraweh ari 2 pun leh kire
rosdaanodan: aku gan dak kos lain
rosdaanodan: ssh ckit
rosdaanodan: dak2 umah aku nie
rosdaanodan: suke bwk balik perempuan

khairimalik: bawak balik pompuan???
khairimalik: seyes??
khairimalik: ya allah, kau kena tegur la..

rosdaanodan: seyes
rosdaanodan: aku dah tegur

khairimalik: pastu??

rosdaanodan: tp xlyan pun
rosdaanodan: perempuan tido kat umah nie agi
rosdaanodan: aku sorang je yg bsuare

khairimalik: Ya Allah,
khairimalik: satu uma ko brpe org?

rosdaanodan: 12 org

khairimalik: yg slalu bawak pompuan balik tu...berapa org?

rosdaanodan: dlm 5 org

khairimalik: bahaye la..
khairimalik: dorg tidur skali?? i mean..dgn pompuan tu

rosdaanodan: aah

khairimalik: wtf?????

rosdaanodan: pnh tido kat ruang tamu
rosdaanodan: aku bgun nak mndi tkjut aku tgok

khairimalik: ya allah,
khairimalik: kau kena report lah

rosdaanodan: ari 2 jais pnh dtng serbu
rosdaanodan: tp muju perempuan xde

khairimalik: bhye

rosdaanodan: tau xpe
rosdaanodan: diaorg open gat
rosdaanodan: tau la cnie kl
...................................................................................

Ok, itu la antara perbualan aku dengan kawan aku. Ada panjang lagi, tapi yang lain private lah. Nak kata tak report JAIS, JAIS dah pernah datang serbu. Kalau nak pindah rumah lain, rumah di KL mahal.Macam mana nak cari rumah lain yang lebih murah? Dia ni pun bukan dari keluarga yang kaya. Dia dari pedalaman macam aku jugak. So, kawan-kawan? Ada idea???

p/s : Teruk jugak ye perangai sesetengah student kat Malaysia ni? Hurm~

4 comments:

Anonymous said...

tak ade kena mngena pun KL dengan maksiat. Kalau nak buat pun kat mana-mana boleh :D

sekarang, suh dier tegur. cakap elok-elok. kalau tak jalan nak buat camne. sekurang-kurangnye dier dah buat tanggungjawab dier untuk amar makruf nahi mungkar kan?!

sama-sama lah berdoa agar rakan-rakan dia tuh berubah ke jalan yang lurus. Insyaallah :D

hanif hafiz said...

cuti summer 2008, aku g rmah mmber aku kt kl..pastu die call, die kate..

"ko lepak kat kedai mamak kat bawah tu dulu..aku tak abes lagi ngn awek aku ni..baru nk start.."

aku macam..WTF (welcome to facebook)..die siap boleh lmbai2 dari tingkap lagi..

sabor jela..

khairi malik said...

anon = er..siapa yg cakap KL ni ada kena mengena dgn maksiat? salah paham ni.

abu = wah? itu apakah? haih..nak nasihat ke tidak?

Sakinah Ismail said...

astaghfirullah..
mengucap panjang.

suruh dia duduk dalam bilik,
pasang ayat Quran kuat2.
bagi syaitan2 semua lari.
huhu.

agak kuatlah dia,
sebab dia boleh stay di situ lagi.