Friday, July 1, 2011

Jangan Malas Study!!

Ok, ni post kepada diri sendiri yang kemalasan study. Nak pujuk diri sendiri supaya rajin study.

Hari tu time malam Palestine Evergreen bersemangat sungguh aku pergi, ambil bahagian. Haih~ Jangan mulut cuma menyebut, hati pun kena lah membawa maksud! Jangan mulut berbicara petah, biar anggota yang bergerak lincah!

Macam mana nak tolong Palestin kalau belajar pun malas?

Macam mana nak tolong Palestin di medan perang kalau kat medan ilmu pun dah malas?

Macam mana nak angkat senjata demi Palestin kalau nak angkat pensel dan buku pun malas?

Sila study ye Khairi! Orang yang malas study macam kau ni ke nak tolong Palestin? Layak ke kau tolong Palestin? Haih~

Please Khairi, turn your computer off and start to open your book NOW!
How could you still playing games and watching movies while our friends there need our help. How could you?

p/s : Khairi2x...Tak ada guna kau deactivate fesbuk tapi still malas jugak nak study.

2 comments:

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

Good Luck!!!
hehe... nice ayat atas tu... jom2, study... lepas tu mai amik movie eh... :D

khairi malik said...

Tq2