Saturday, November 26, 2011

Jangan Lemah! Keep Going~

Aku rasa stress.

Homesick + bengang dengan orang + tak leh nak fokus study
Rasa macam diri ni lemah sangat, otak serabut
Kalau ada masalah, susah nak belajar
Rasa macam dada macam sesak dan sempit

Bila muhasabah balik....

(Surah Al-Fatihah 1:5)

"Kepada-Mu kami sembah dan kepada-Mu kami memohon pertolongan"


(Surah Al-Mu'min 40:60)

" Dan Tuhan kamu berfirman : berdoalah kepada-Ku nescaya Aku akan perkenankan doa kamu"


Allah Maha Mendengar. Kalau ada masalah, tak perlu sebenarnya untuk aku rasa stress. Kerana Allah sentiasa ada untuk kita setiap masa.

Sepatutnya cuma perlu mengadu kepada Allah dan mohon kekuatan. Doa itu kan senjata mukmin.

Jadi, kalau kawan-kawan yang baca blog ni rasa "down" , ada banyak masalah sampai rasa tak ada semangat, ingat dua ayat Quran kat atas ni ye? :-)


p/s : When you feel like there is no way out, let God in.Let Allah be in your heart. Then you'll find the way.


1 comment:

afiQFaiz said...

yeayyy~
kesik! jgn lemah. mkn sate byk2 kasi kuat. hua3