Thursday, November 17, 2011

Sakit ke Malas?

Orang kata, kalau nak tengok kawan tu kawan sejati atau tak, tengok dia waktu kita susah. Aku rasa terharu bila aku tengah sakit terbaring atas katil tadi, kawan-kawan groupmate datang ziarah siap bagi buah tangan lagi. Rasa macam diri ni dihargai jugak la~ :P


Alhamdulillah, sekarang ni dah tak teruk sangat panas ni, cuma ada incomfortable in swallowing, skin rash and dry mouth je kot. Aiceh, complaint tak boleh blah kan? Mentang-mentang la ambik medik.


Tadi tak pergi kuliah. Rasa rugi bila kawan-kawan kata hari ni belajar benda menarik pasal intubation. Siap ada buat praktikal lagi. Memang jealous rasanya tak dapat hadir. Bila tak pergi kuliah, rasa macam masa banyak terbuang, tak tau nak buat apa.


Aku buka buku, sakit kepala datang lagi. Tak boleh nak fokus sepenuhnya. Housemate suruh rehat, tak payah study nanti lagi exaggerate sakit kepala ni. Tapi bila baring, rasa macam kosong.

Rasa macam diri ni tak berfungsi. Tak boleh nak study. Bila study rasa sakit kepala. Nak rehat sampai betul-betul sembuh? Well, that sort of wasting time. Tapi kalau baca buku jugak walaupun demam, nanti tak masuk dalam kepala jugak.


Aku dah konpius. Nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Last-last aku tidur, tak study sebab tak larat + MALAS. :P

No comments: