Sunday, November 13, 2011

Semakin Dingin

Cuaca semakin dingin
Saratoga masih belum dihantar ke dobi
Kini masih lagi menggunakan selimut nipis zaman sekolah
Makan pun bertambah-tambah, badan tak naik-naik


Iskandariah semakin dingin
Semakin bnyak topik yang aku belajar di universiti
Sampai terkejar-kejar nak membaca
Namun masih belum dapat "cover" semua topic yang dipelajari
Jika Iskandariah semakin dingin, semakin banyak masa tidur
Jika makin banyak tidur, makin sikit masa belajar dalam sehari


Emosi semakin dingin
Selalu tak puas hati dengan orang, padahal salah aku sendiri
Selalu kecil hati dengan orang, padahal orang cuma bergurau
Selalu tulis post emo kat blog dek emosional keterlaluan


Sekarang kena study banyak, sebab cuaca semakin dingin
Sekarang kena makan banyak, sebab cuaca semakin dingin
Tidur tak boleh banyak, walaupun Iskandariah semakin dingin
Bersabar kena banyak, jangan ikutkan emosi yang dingin
Berdoa kena banyak, supaya Allah tenangkan hati yang dingin


Di waktu dingin, aku cuma mampu study dalam selimut. Begini lah rupa aku study di musim sejuk....
Study sambil berselimut...no matter what, cold winter or breeze, I must study!


Sejak kebelakangan ni, post aku makin mengarut. Aku pun menyampah bila baca balik. Korang redha je la ye?

No comments: