Wednesday, April 25, 2012

Kebetulan..Haha

Apehal tajuk post ni ada "haha" entah aku pun tak tau. Okay, seperti yang kalian tau aku ni suka dengar lagu tak kisah la genre apa pun. Tapi aku lebih suka dengar lagu-lagu cover sebab selalunya cover song ni lebih best dari original song. Artis cover favorite aku ialah Karmin dengan Tiffany Alvord. Maddie Jane pun best jugak tapi biase je la...

Lepas tu Maroon 5 keluar lagu baru iaitu Payphone. Best gak dengar lagu nih. Lepas dengar, apa lagi terus cari orang yang nyanyi cover lagu tu. Mana lah tau kot-kot ada yang lagi best. Pastu jumpa la video mamat Josh Herbert ni. Best gak lagu Payphone yang dia cover ni tapi lagu-lagu cover dia yang lain tak best mana pun. Lepas tu aku rasa suara dia ni sesuai kot cover lagu Kelly Clarkson lagu "Stronger". So, aku hantar la mesej kat facebook dia.

Tapi dia tak balas pun. Haha...Mampus la bukan aku kemaruk nak orang balas pun. Tetiba hari ni tup-tup keluar lagu cover mamat Josh ni yang terbaru iaitu Stronger!! Same yang macam aku nak. Pergh~! Gile kebetulan sungguh! Lepas ni nak mesej Tiffany Alvord la pulak kot-kot dia respons.Hihi....♥ Tiffany. lolz~

Tapi honestly, aku rasa cover Stronger yang mamat ni buat tak la se-best yang aku bayangkan. Biase je...Tak se-best lagu Payphone yang dia cover tu. Tak best sangat ah! Nyesal suruh dia cover lagu nih.Haha..Macam la dia cover lagu ni sebab aku suruh.
♥....hihi....

Pape pun, cover Stronger yang paling terbaik bagi aku ialah Sam Tsui. Best2x....Lagu If I die Young pun best. Okay, sekian sahaja post lagha tentang muzik dari saya. Berhibur sedikit tak salah asalkan jangan sampai melalaikan diri dari beribadah. :) Okay la...salam!

1 comment:

Miss Hamilicious said...

sedap gak abg josh ni nyanyi..cer dgr ni lak.oke gak...

http://www.youtube.com/watch?v=TtfNmrEmxtU&feature=related