Monday, May 14, 2012

Tukar Lirik

Amaran : Post ni lagha sikit. Sikit je...Tapi ada juga unsur-unsur bagus (kot ?) So watch out lah!

Seperti yang kawan-kawan tau kan, aku ni suka ni dengar lagu-lagu cover. Lepas tu ada dengar parody lagu asal Rebecca Black, tapi di-"nasyid"kan jadi Jumu'ah by Raef kot nama dia. Best! Not bad~ So tetiba aku terfikir kan bagus kalau lagu-lagu yang rentak dia best-best, kita tukar lirik dia jadi satu lirik yang bermanfaat. Contohnya lagu-lagu cinta/rock yang tak ada pekdah tu apa kata kita tukar lirik dia jadi nasyid ke, jadi lirik bermotivasi sikit. Kiranya jadi lagu ala-ala Maher Zain gitu. Ceh~

Aiseh~ Kalau suara aku sedap plus aku pandai main gitar, aku rasa aku buat kot benda alah ni. Ada youtube channel sendiri nih. Haha.... Baru la "cover" atau "parody" tu bermanfaat sikit. Ini tidak, yang "cover" kat youtube semua lirik asal cuma penyanyi dan suara je lain. Lain kali tukar ah lirik jadi bermanfaat. Cewah over plak aku kan? Contohkan, aku nak sangat tukar lirik lagu kosong ni...

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong...kosong...

Why should you feel empty if you believe that Allah is always with you?
Kenapa rasa kosong? Allah kan ada? Haih~
 
No doubt lagu tu memang best lah. So, aku rasa kan best kalau ada orang buat cover tukar sikit lirik dia jadi camni...

Segala dosa maksiat
Yang telah aku lakukan
Membuatku rasa kosong..kosong...

Ha...baru logik. Cewah... (boleh jadi penggubah lirik kot pasni...okay ini poyo). Kalau lagu-lagu yang best kita ubah lirik dia mesti jadi fun kan? Okay la...Sekian sahaja post  kali ini. Pasni nak buat akaun youtube nak buat lagu cover, bersedialah untuk telinga anda bernanah.

p/s : Rasa nak pergi south korea la...Ada jumpa trip dalam around RM 3000..nampak macam best. haih~

No comments: