Sunday, June 3, 2012

Sujud

Nak share something interesting. Tapi nak malas nak tulis. So, aku copy paste je~

"tadi time lecture hypoxic ishaemic encephaloptathy,terasa diri hypoxic sangat sebab kurang jelas dengan apa yang doctor terangkan.tetapi tiba2 macam shotgun kena bila mana doctor sebut : when the baby is born,we are born in SUJUD position.waa...actually nak kata kat sini,memang fitrah kita dah untuk sujud menghambakan diri kepada Yang Maha Esa,tetapi when we're start growing,merangkak,berjalan berdiri kita terus lupa untuk sujud padaNya,almaklumlah terlalu sibuk dengan dunia.sujudlah pada Allah,jangan membongkakkan diri kerana Allah sememangnya tidak memerlukan kita namun sebagai hambaNYa kita AMAT memerlukannya.muhasabah iman~~:(("

Ini la position seakan-akan sujud tu...Subhanallah...

Kita SEMUA pernah berada dalam posisi ni waktu kecik kecik dulu...Naturally memang kita pandai selalu duduk camni. Tapi sekarang? Bila susah, baru nak sujud cari sejadah. :)

Thanks to Nor Jannah~ Maaf sebab curi copyright -_-"

p/s : Er... shotgun ke gunshot? 

No comments: