Sunday, December 16, 2012

Down

Hari ni rasa lemah; tak bermaya. Tadi aku jawab exam O&G dengan teruk. (Bukan jawab dengan teruk, tapi aku rasa result bakal menjadi teruk). Cuba bayangkan, kita dah baca benda tu , dan benda tu keluar dalam exam tapi kita tak ingat. Why? Muhasabah diri balik. Mungkin dosa-dosa sebelum ni buat aku jadi lupa agaknya.


Habis sahaja exam, ramai yang bincang jawapan. Aku tak mahu dengar apa yang mereka bincangkan, tapi seolah-olah kau tak boleh lari. Mereka sengaja bincang dengan suara yg kuat nak bagi aku dengar. Dan from what they've discussed, my answers mostly got wrong. I feel so depressed and down (plus a little bit lose of hope).


Sudahlah masa yang diperuntukkan untuk jawab soalan tu sedikit, tapi minta jawapan nak banyak-banyak. Nak 4 complication lah, 4 indication lah. Why 4? Tak boleh ke 2 je? Kalau nak mintak banyak, boleh tak bagi masa banyak sikit at least 5 minutes for a question? It was as if I was forced to answer without thinking much. Do you think I can give the answers spontaneously without thinking? Like seriously?


I think I'll just get 15 marks at most out of 30. And for the MCQs, what made me feel so bad was.....I heard of those topics before, I think professor once taught and told us in the class about that but why I can't remember? What making me more depressed was, I attended all the lectures and classes but how could I didn't remember? Even my friends that skipped the class could answer that. Feel so dumb.

Kenapa plak aku speaking ni tetiba kan? Asal emo je mula la nak speaking. Okay la...seriously, aku rasa sangat stress, depress, dan sebagainya.  I just target to pass the exam. Not aiming for A. Salam~

No comments: