Tuesday, July 30, 2013

Hot-dog Cheddar Roll

Okay hari ni saje nak share resepi yang aku belajar dari 9gag. Okay it sounds weird. Iyalah macam manalah site tu ada benda berfaedah kan? Tapi sebenarnya 9gag ni banyak juga info-info dia. Okay jom kita belajar macam mana nak buat  Hot-dog Cheddar Roll.

Bahan - Bahan
- Roti
- Hot-dog/sosej (sama la tu...)
-Kepingan cheddar
- Telur


1)Okay firstly, potong bahagian tepi-tepi roti. yang kerak dia tu. kita nak yg putih je.

2) Penyek/leperkan roti tu. Sebab kita tak nak tebal sangat nanti susah proses penggulungan. Hoh macam debat plak.
3) Gulung sosej yang telah dipotong dengan cheddar. (belum gulung dengan roti lagi, gulung sosej tu dgn cheddar je dulu)

4) Okay, lepas tu baru gulung cheddar yg ada sosej tu dengan roti. Jadi macam ni...

5) Lepas tu kacau telur dalam bekas lain. Letak garam dengan mayonis sikit.

6) Panaskan minyak, celup roti yg telah digulung dalam telur dan goreng!!!

7) Ape lagi..mentekedarah la puas-puas. Selamat mencuba. :)
Tada.... note the melted cheese kat situ. yummy.... okay bye!
Thanks to azriq aliq ajiq  for the pictures.

http://mohdazriq.wordpress.com
p/s : stress soalan ENT susah. 

No comments: