Thursday, June 20, 2013

Great Cook

copy & paste :P

“For the first time after 18 years of marriage, she prepared the worst dinner for her husband.
 The vegetables were over cooked, meat was burned and salad was too salty.


At the dinner table, her husband kept silent while he was eating. After that, when she was in kitchen washing dishes He came to her, smile at her and kissed her on her forehead “why is this kiss for?” she asked him not believing what he did.

 “tonight your cooking reminded me of your cooking in the first days of our marriage! it reminded me of your cooking as a new bride, so I wanted to treat you as if you are a new bride” .


This is the good righteous husband who turn the mistakes of his wife to positive sides in their life together, because the best Muslim man is the one who is best to his wife and should make her feel that she is so special to him .

Abu Hurairah narrated that Prophet Muhammad (sallAllahu alaihi wa sallam) said: "The believers who show the most perfect faith are those who have the best disposition and the best of you are those who are best to their wives." [Tirmidhi]

Monday, June 17, 2013

Tegur

Aku pernah ada seorang kawan. Dia pernah sekali cakap macam ni. "Kalau aku salah, atau nampak tersasar, kau tegur la aku".

Satu hari, aku nampak dia buat silap. Lalu aku tegur. Kemudian, dia tengking aku balik.

"Kau siapa nak cakap macam tu kat aku?"

Dan sampai situ je aku anggap dia kawan aku. Selepas dari itu aku hanya anggap dia sebagai "kenalan".

Lepas ni, kalau kau jumpa orang suruh tegur kalau dia buat silap, tapi emo bukan main bila kita tegur, kau hempuk je dia dengan batu-bata di kawasan pembinaan yang berdekatan. Thanks :)


Wednesday, June 12, 2013

Radiasi

Tadi hari pertama dalam kelas Urology. First impression aku, memang teruk. Tapi kena tahanlah lagipun dua minggu je. Bukan impression tu teruk sebab subjek, tapi sebab administration department ni macam kureng sikit.


Tapi lecture pertama pada hari ini ialah Infertility and Erectile Dysfunction. Tapi doktor ada tanya,

Do you know what is the most common environmental cause of male infertility?

And no one answered. And I know may be some of us guessed right, but we were just lacking a little courage to spit the answer out of our mouths. 

Jawapan dia ialah...Mobile phone. Ya...Telefon bimbit, tak kira lah smart phone ke tidak, as long as ia adalah henpon, yang memberi radiasi, itu sangat cukup untuk membuat anda mandul ye kawan-kawan.

Professor kata, lelaki yang selalu letak phone dalam poket seluar, akan beri kesan radiasi terhadap testis lelaki. Poket tu kan dekat kedudukannya dengan testis. Erm...Bahaya kan?


Okay, itu antara apa yang saya blajar hari ni. Lagi satu, jika testis terdedah kepada suhu yang tinggi, perkara ini juga boleh buat mandul. 

Baiklah di sini sahaja info medik kita pada hari ini. Salam :)

p/s : dalam belajar, tak boleh ada rasa malu x kena tempat. :)