Thursday, October 30, 2014

Tak Sedih Ke?

Bila lagi beberapa hari nak balik ni, ramai orang tanya. Tak sedih ke?
Tipu la kalau cakap tak sedih.
Tapi duduk kat sini aku rasa macam dah tak tahan sangat dah. Too much bad things happened around me.

Yup orang mesti akan cakap, we have to count the blessing, not the suffering. Tapi nak buat mcm mana kalau dah my narrow minded brain set me into those habit of counting suffering.

Bayangkan lah, aku dah plan

1) Aku dah plan nak pergi Sharm El- Sheikh.
Aku plan nak pergi sharm 3hb november ni sehingga 6. Tiba2 5hb aku kena cabut braces. Btw, aku sakit hati gila. Aku try mintak awal tp tak boleh. Sakit sangat hati tuhan je tau. Aku dah bayangkan aku pergi beli souvenier kat sharm, beli macam-macam.


2) Aku dah plan nak pergi Montaza Park
I planned to go to Montaza park for the last time kononnya. At first most of them cakap okay, but bila last minute ni, everybody is busy preparing themselves to find good suit for the dinner. Okay memang tak logiklah aku pun time-time ni lah nak ajak diorang pergi picnic pun.  And ada je yg suggest aku pergi sorang-sorang. Well it's not a big deal for me but I thought I could have a company to chat and share stories.


3) Aku dah plan nak pergi Matrouh
Tapi kansel juga last minute sebab aku kena inject HBV vaccine. Siap ada lagi yg cakap, biarlah x gi matrouh asalkan tak mati sebab Hep B. Well I know that mulut was really longkang but ada betulnya longkang tu pun. Lepas tu ada yang cakap, "tu lah siapa suruh balik awal" sedangkan diorang completely have no idea why I balik awal. It's not my choice neither to balik awal gila but I have to. Lepas ni orang gi matrouh lepas tu tag aku. Okay tu memang jahat. haha


4) Almost everything doesn't go with my plan.
I bought suit for dinner but I bet the tailor could not make it on time. Well x kisah sangat pun coz aku pun bukan nak gi dinner sangat. But it's about MONEY. Sanggup pulangkan duit kalau aku kansel beli?

Kita hanya merancang, Allah menentukan
Honestly, my heart aches much. Tak sabar nak balik. Nak balik cepat sangat. Tu je.

p/s : I should be thank you to those yg say no, coz by that I learn to handle things myself.

No comments: