Sunday, January 18, 2015

I don't understand What GST are for

Honestly aku tengok kat iklan tv, Pekin Ibrahem dan pelakon-pelakon yang lain cakap kalau nak faham GST tu apa, sila buka laman web dia secara direct.

But the problem is, when I read the article, I could not understand a thing. Tak tau lah aku ni memang jenis bodoh bahasa melayu atau tak berpendidikan ke apa, tapi gaya bahasa yang digunakan untuk menerangkan GST tu sangat tinggi. Guna bahasa melayu tinggi, perkataan-perkataan bombastik yang sukar untuk aku fahami. Pendek kata, kalau orang commoner yang bahasa melayu dia ala2 kadar macam aku ni tak faham apa yg dimaksudkan dengan GST ni sebenarnya walaupun dah buka web tu.


The 2nd one is, orang yang berlakon iklan support GST semuanya pelakon terkenal yang gaji diorang beribu sekali satu show, beribu sekali masyuk bila berlakon satu iklan atau satu movie. Cuba dia suruh pak cik2 peneroka felda yang cakap tentang GST.

Okay I know pelakon memang lebih senang "tarik " orang, but pelakon juga pandai berlakon dan bermuka-muka. Well nama pun pelakon what do you expect? Diorang gaji beribu memang tak kisahlah kalau harga barang naik.

Honestly I love my country, I love my government. I just dont like GST. tu je K bye.

No comments: