Sunday, January 11, 2015

Istidraj

Honestly aku sekarang macam stress dah la takde keje, banyak problem lagi. Aku kadang2 pelik kenapa ada dalam dunia ni orang yg macam x pernah ada masalah. Hidup dia macam xde dugaan hidup langsung haha...


Misalnya ada kawan aku sorang ni, dia memang ada banyak good quality. Dah la muka hensem, badan tegap, belajar pandai jadi doktor, kaya, ada kereta, main sports ; bola sepak, rugby, berenang etc, tinggi, awek keliling pinggang. Aku tengok macam dia ni hidup hepi je. Tapi kadang2 aku perasan la dia ni macam x jaga solat sangat.

Then aku teringat perkataan Istidraj ni. Aku pun x ingat definisi istidraj yang tepat. Tapi aku faham lah ini istidraj mungkin. Dia macam dapat macam2 nikmat tapi dia jadi makin leka. Ha gitu la lebih kurang.

So walaupun aku x hensem, badan x lawa, miskin, x main sports ,pendek dan semua negatif ada pada aku, aku bersyukur sekurang-kurangnya aku selalu berdoa meminta kepada Allah apa yg aku nak. Tak adalah aku sombong sebab aku dah ada semuanya.

Ok malas nk taip lebih panjang. Semoga kalian paham apa yang aku nak sampaikan. kbye. Salam.

No comments: