Friday, April 24, 2015

Empathy

Semalam ada sesi ambil dara yang pertama. Jadi sebelum kami dibenarkan untuk mengambil darah pesakit, kami perlu mengambil darah sesama kami terlebih dahulu.

Bila sampai turn aku, darah yang kawan aku ambil tak keluar-keluar. Nurse cakap sebab vein aku kecik sangat dan tak visible. Kurang workout katanya haha.

Kemudian, disebabkan oleh vein not visible, beberapa kali juga lah my friend tu tak dapat cucuk. Sakit dia cuma tuhan yang tahu. Rasa macam kena cucuk banyak kali dah tapi darah tak masuk jugak dalam syringe.

Then nurse tu cakap, sekarang ni baru awak tahu perasaan patient macam mana kalau awak salah cucuk diorang. Ok insaf. hahahha.... sorry post pendek banyak kerja. kbye.

No comments: