Sunday, July 17, 2016

Love-Hate Relationship

Dah la sangat tak tulis blog ni. Aku pun x ingat dah macam mana haha. Ok abaikan.

Sekarang aku di posting ketiga : Medical.
Yes. I already completed Orthopaedic and O&G.
And sekarang pun dah nak habis dah medical, by right in August ni dah masuk department baru.

Dulu waktu mula-mula masuk kerja, I kept on thinking to quit my job. I could not stand the scoldings, humiliations and etc.

Tapi, hari tu my Mo said, jadi doktor ni antara kerja yg tak susah mana. Cuma responsible je tinggi sikit.

Aku x paham, seriously x susah??

My boss cakap lagi,

Yes, kerja mainly on clerking, ordering meds, blood taking. Paling susah pun kalau ada procedure long line ke apa. Entah la. Somehow aku x setuju. Kerja nampak senang, but aku kena gi awal balik lewat. Haha...

Tapi lama-lama bila aku dah lama kerja. Aku fikir balik. Kerja aku ni xde la horror sangat.

Kena marah... Biasalah tu. kerja mana-mana pun kena marah.
Kena buli- Lol its normal. Kalau kau junior kat mana-mana ofis ke sekolah ke still kena buli.
Tak cukup masa - macam overrated. Tak ada lah aku sampai kebulur pun. Tapi x cukup tido tu somehow yes. haha


Ok la sebenarnya aku nak cakap, i think I start to accept my job seadanya. lol x.

Haha